WAAROM BACKOFFICE UITZENDBUREAU UITBESTEDEN?

Waarom de backoffice van uw uitzendbureau uitbesteden?

Het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau kan u als uitzender, uitzendondernemer of intermediair vele voordelen bieden. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor meer efficiëntie en kostenbesparingen. Dit omdat het uitbesteden van uw administratieve, juridische, HR en financiële taken, werkzaamheden en risico's vanuit uw backoffice kan resulteren in minder eigen personeel hiervoor en dus lagere overheadkosten. 

Voor veel uitzendbureaus is het inrichten van een eigen backoffice namelijk vaak te duur en complex. Dit omdat een up-to-date backoffice grote investeringen in zaken als huisvesting, software, certificeringen, verzekeringen, personeel en specifieke kennis vergt.

Naast het kostenaspect kan het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau ook zorgen voor meer flexibiliteit. Waardoor u en uw medewerkers zich nog meer kunnen concentreren op de kernactiviteiten van een uitzendbureau. Namelijk het binnenhalen van opdrachten, de werving en selectie van kandidaten, het matchen en plaatsen van uitzendkrachten.

Uw backoffice is echter onze core business. Wij beschikken onder andere over alle certificeringen en voldoen aan alle eisen, die in Nederland aan een backoffice dienstverlening worden gesteld. Hierdoor kunnen wij er voor zorgen dat uw uitzendkrachten binnen vijf minuten, volledig verzekerd, voor u en uw opdrachtgevers aan de slag kunnen.

Naast bovenstaande redenen waarom u de backoffice van uw uitzendbureau eigenlijk in Nederland zou moeten uitbesteden. Staan hieronder nog enkele andere belangrijke redenen, waarom van onze unieke backoffice dienstverlening gebruik te maken, verder voor u beschreven.

1. Ziekte en verzuim afgedekt

Als uw backoffice partner nemen wij met onze backoffice dienstverlening het volledige ziekterisico en begeleiding van u over. Dit betekent dat wanneer één van uw uitzendkrachten ziek wordt en hij/zij in aanmerking komt voor ziektegeld. U dan geen factuur van ons ontvangt en wij de begeleiding verder oppakken. Bij ons is dus uw ziekterisico en verzuimbegeleiding altijd 100% gedekt en geregeld.

2. Geen werkgeversrisico's

Als backoffice partner bieden wij alle soorten uitzendovereenkomsten. Wij werken 100% digitaal en online. Dus inclusief elektronische handtekeningen. Hierdoor loopt u dus geen enkel werkgeversrisico. 

Uw eigen persoonlijke team van HR-experts bij ons houden alle uitzendcontracten volgens de laatste CAO, wet en regelgeving up-to-date. Daarnaast doen zij ook de zogenaamde signaleringen voor u. Dit betekent dat zij bijhouden wanneer een uitzendkracht een nieuw uitzendcontract moet krijgen. Wanneer pensioen moet worden aangezet. Maar ook dat uw uitzendkrachten op tijd worden aangezegd. Tenslotte, regelen wij ook alle benodigde verzekeringen voor en om uw uitzendkrachten in Nederland.

3. Geen salarisadministratie

Als backoffice partner van uw uitzendbureau regelen wij alle administratieve en financiële taken rondom de salarissen van uw uitzendkrachten. Van online urenbriefjes verwerking tot loonstroken, jaaropgaven, premies en belastingen. Maar ook van vakantiegeld, mutaties, pensioenen tot loonbeslagen en werknemersverklaringen opstellen. Dit is namelijk allemaal onze verantwoordelijkheid. Wanneer u de backoffice van uw uitzendbureau aan ons uitbesteedt.

4. Voorfinanciering, facturatie en debiteurenbeheer

Het voorschieten van salarissen van uitzendkrachten is vaak een grote uitdaging voor veel uitzendbureaus in Nederland. Dit komt namelijk door de grote cashflow, die nodig is om een uitzendbureau in Nederland te kunnen runnen. De salarissen moeten immers veelal wekelijks worden betalen. Terwijl op uw facturen vaak een betaaltermijn van meer dan 30 dagen zit. 

Uit de praktijk weten wij dat deze voorfinanciering daarom vaak voor veel uitzendbureaus in Nederland moeilijk te regelen is. Dit is dan ook de reden dat wij sowieso de voorfinanciering van de salarissen van uw uitzendkrachten geheel van u overnemen. 

Daarnaast is het echter ook mogelijk, dat wij de facturatie naar uw klanten onder uw eigen logo, merknaam en bedrijfsuitingen van u overnemen. Tevens zorgen wij dan voor het debiteurenbeheer en incassotrajecten. Wij doen een kredietcheck op uw klant, sturen indien nodig betalingsherinneringen en bij wanbetaling geven wij de vordering uit handen. 

Kortom, ook uw gehele debiteurenrisico kunnen wij dus van a tot z met onze unieke backoffice dienstverlening van u overnemen en regelen.

5. Certificeringen

Wij zijn volledig gecertificeerd en in bezit van alle belangrijke branche keurmerken: Lid van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen), geregistreerd bij de Stichting Normering Arbeid (SNA), NEN 4400-1 en VCU gecertificeerd. Daarnaast beschikken wij natuurlijk ook over G-rekeningen en WKA verklaringen van de Belastingdienst.

6. Helpdesk en persoonlijk HR-experts team

Uw persoonlijke HR-experts team staat dag en nacht voor u klaar. Dit om snel, deskundig en persoonlijk al uw vragen op het gebied van uitzenden en arbeidsrecht te beantwoorden. Dit kan tijdens een bezoek, per telefoon, e-mail, teams, zoom of live chat. Bovendien kunnen ook uw uitzendkrachten en inleners bij uw eigen persoonlijke HR-experts team met al hun vragen terecht.

7. Geavanceerde online omgeving

Uw gratis portal bij ons is 24/7 voor u toegankelijk en volledig cloud-based. Met volledige inzage in marges, facturen en declaraties. Ons online platform heeft daarnaast bovendien dashboards, handige tools en automatische inschrijving.

Meer informatie

Kortom, genoeg redenen waarom u vandaag nog de backoffice van uw uitzendbureau aan ons zou willen uitbesteden. Vraag daarom nu een offerte voor het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau bij ons aan en ontvang deze binnen 24 uur!

Bij wie kunt u ook de backoffice van uw uitzendbureau uitbesteden

De volgende backofficebedrijven kunnen u net als ons ook alles over waarom het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau in Nederland iets voor u is of kan zijn. Zij regelen niet voor niets dagelijks gezamenlijk de backoffices van enkele 1.000en uitzendbureaus in verschillende branches door heel Nederland.

Backofficebedrijven in Nederland

Tentoo, WePayPeople, Please Payroll en Driessen HRM, Direct Payrolling & Staffing, One People Services, Backoffice Bureau, Flexhub, Payroffice. Pay for People, PRO HRM, EasyWorx, All About Flex,  Backofficeuitzendbureau.net, Florys, Recruitment Backoffice, Comfort, Flexsupport, Backofficer.nl, Flexpedia. Backofficer, People 2.0, Jex, Flexsupport, Bliq Services. De Online Vos, Anderz for flex. Payingit, Haan Personeelsdiensten. GJ Personeelsdiensten, Backofficeuitzendbureauuitbesteden.com, So Toff, HSU, Please, Backofficeuitbesteden.nl, Backofficepayroll.info. Driessen, Persoonality, NestrX, Ned Personeel. Nedflex, Repay, Goodweek, PIM intermediair Arsenaal backoffice. All About, HYTY Personeelsdiensten, Backofficeintermediair.com. Deze genoemde backofficebedrijven bieden vaak verschillende backoffice pakketten aan. Variërend van basisadministratie tot meer uitgebreide diensten, zoals payroll.

Meer informatie over waarom de backoffice van uw uitzendbureau uit te besteden

Vraag nu direct een adviesgesprek of offerte met meer informatie over waarom het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau bij ons iets voor u is of kan zijn. U ontvangt deze offerte dan binnen 24 uur boordevol informatie over o.a. de kosten. Maar natuurlijk ook over de voordelen van onze unieke backoffice dienstverlening voor u, uw backoffice, uitzendbureau, uitzendkrachten, medewerkers en/of opdrachtgevers, CAO, branche en/of sector. 

Over ons

Wij kunnen elke uitzender, uitzendondernemer, intermediair en/of werkgever van of bij een uitzendbureau in Nederland een passende WAADI en WAB-proofed backoffice tegen scherpe all-in tarieven, inclusief alle kosten, aanbieden.

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten

.