VOORDELEN BACKOFFICE UITZENDBUREAU UITBESTEDEN

Wat zijn de voordelen van de backoffice van uw uitzendbureau uitbesteden?

Het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau kunnen u als uitzendondernemer of intermediair in Nederland, met name op gebied van efficiëntie, kostenbesparingen en flexibiliteit veel voordelen opleveren. Het is echter wel altijd belangrijk om goed naar de diverse opties en keuzes bij de verschillende backoffice dienstverleningsaanbieders in Nederland te kijken. 

Dit zodat u een weloverwogen keuze en beslissing kunt nemen. Die ook volledig bij de behoeften en mogelijkheden van uw uitzendbureau past. Hieronder treft u de 10 belangrijkste voordelen van het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau in Nederland op een rijtje aan. 

Kijkt u daarnaast echter ook altijd even goed naar de belangrijkste aandachtspunten bij het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau in Nederland.

De 10 belangrijkste voordelen van het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau

Afhankelijk van het pakket dat uw kiest, of wellicht de grootte van uw uitzendbureau, kunt u bij ons zelf bepalen hoe gemakkelijk u het uzelf en uw medewerkers wilt maken. 

Zaken die wij als uw backoffice partner van u kunnen overnemen. Zijn bijvoorbeeld: de salarisadministratie, contractuele zaken, juridische vraagstukken en afhandelingen, debiteurenbeheer, facturatie, Arbodienst, verzuim, afdracht van premies en belastingen, voorfinanciering en uitbetaling van marge. 

Daarnaast profiteert u natuurlijk ook van onze certificeringen en lidmaatschappen. Allemaal zaken die u bij uw backoffice in eigen beheer erg veel tijd en geld kosten. Door alles, of een deel van uw backoffice, echter aan ons uit te besteden. Bespaart u uzelf en uw medewerkers per direct een hoop tijd. 

Tijd die u beter aan uw core business kunt besteden. Namelijk het binnenhalen van opdrachten, de werving en selectie, het matchen en plaatsen van uitzendkrachten bij opdrachtgevers.

Dit alles kunt u gewoon onder u eigen logo, merknaam en andere bedrijfsuitingen in de uitzendmarkt blijven doen. Kortom, genoeg redenen en voordelen om de backoffice van uw uitzendbureau aan ons uit te besteden.

1. Kostenbesparingen

Door uw backoffice aan ons uit te besteden. Bespaart u direct op de kosten van uw uitzendbureau. Dit omdat u niet meer hoeft te investeren in het inhuren, opleiden en betalen van eigen medewerkers voor backoffice taken. Bovendien bespaart u ook op zaken zoals kantoorruimte, software en apparatuur.

2. Toegang tot specialistische HR kennis en expertise

Als u de backoffice van uw uitzendbureau aan ons uitbesteedt. Krijgt u direct toegang tot de specialistische HR kennis en ervaring van uw eigen team van HR-experts bij ons. Deze experts kunnen u helpen om uw (interne) processen te verbeteren en problemen sneller op te lossen.

Zij staan dag en nacht voor u klaar. Dit om snel, deskundig en persoonlijk al uw vragen op het gebied van uitzenden en arbeidsrecht te beantwoorden. Dit kan tijdens een persoonlijk bezoek, per telefoon, e-mail, teams, zoom of live chat. Bovendien kunnen natuurlijk ook uw uitzendkrachten en inleners bij uw eigen persoonlijke HR-experts team met al hun vragen terecht.

3. Meer tijd voor uw kerntaken en activiteiten

Wanneer u de backoffice van uw uitzendbureau aan ons uitbesteedt. Krijgt u meer tijd om aan de kerntaken en activiteiten van uw uitzendbureau, in plaats van tijd aan administratieve, juridische, HR en financiële taken en werkzaamheden te besteden. Dit leidt vaak tot meer efficiëntie, opdrachtgevers, omzet en uiteindelijk winst!

4. Up-to-date salarisadministratie en software

Als backoffice partner van uw uitzendbureau regelen wij alle administratieve, financiële, HR en juridische zaken en werkzaamheden rondom de salarissen van uw uitzendkrachten. Van online urenbriefjes verwerking tot loonstroken, jaaropgaven, premies en belastingen. En vakantiegeld, mutaties, pensioenen tot loonbeslagen en werknemersverklaringen opstellen. 

Kortom, dit is dus allemaal niet meer uw zorg maar onze verantwoordelijkheid. Wanneer u nu besluit de backoffice en dus ook uw salarisadministratie van uw uitzendbureau aan ons uit te besteden.

5. Meer flexibiliteit

Bij ons kunt u de hoeveelheid hulp, die u wilt ontvangen, aan de behoeften van u maar ook die van uw eigen medewerkers, uitzendkrachten en/of inleners aanpassen. Mocht u bijvoorbeeld tijdelijk extra ondersteuning voor iets nodig hebben. Dan kunt u dit binnen onze unieke backoffice dienstverlening per direct regelen, opschalen en oplossen. Zonder hier dan zelf kort of langdurig extra eigen medewerkers voor aan te moeten nemen.

6. Geen voorfinanciering, facturatie en debiteurenbeheer meer

De voorfinanciering van de salarissen van uw uitzendkrachten nemen wij sowieso in zijn geheel van u over. Daarnaast is het echter ook mogelijk dat wij de facturatie naar uw klanten onder uw eigen logo, merknaam en andere bedrijfsuitingen van u overnemen.

Wij verzorgen dan per direct uw debiteurenbeheer en incassotrajecten. Wij doen een kredietcheck op uw klant, sturen indien nodig betalingsherinneringen en bij wanbetaling geven wij de vordering uit handen. Kortom, ook uw gehele debiteurenrisico kunnen wij dus van a tot z met onze unieke backoffice dienstverlening van u overnemen en regelen.

7. Geen ziekterisico’s, verzuimbegeleiding en Arbodienst meer

Als uw backoffice partner kunnen wij met onze unieke backoffice dienstverlening het volledige ziekterisico en verzuimbegeleiding van u overnemen. Dit betekent dat wanneer één van uw uitzendkrachten ziek wordt en hij of zij in aanmerking voor ziektegeld komt. U dan geen factuur van ons ontvangt en geen begeleiding hoeft te doen. Bij ons is dus uw ziekterisico, verzuimbegeleiding en arbeidsongevallen altijd 100% gedekt.

8. Certificeringen

Doordat wij volledig gecertificeerd en in het bezit van alle belangrijke branche keurmerken zijn. Zoals bijvoorbeeld lid van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen), geregistreerd bij de Stichting Normering Arbeid (SNA), NEN 4400-1 en VCU gecertificeerd. Heeft u hier bij ons dus geen omkijken meer na. Daarnaast beschikken wij natuurlijk ook over G-rekeningen en WKA verklaringen van de Belastingdienst.

9. Geavanceerde online omgeving

Uw gratis portal is bij ons 24/7 voor u toegankelijk, volledig cloud-based en biedt u volledige inzage in uw marges, facturen en declaraties. Ons online platform heeft daarnaast bovendien overzichtelijke dashboards, handige tools en automatische inschrijving.

10. Minder bedrijfsrisico’s

Bij uitbesteding van de backoffice van uw uitzendbureau aan ons vermindert u het risico op interne fouten of vertragingen. U kunt namelijk op de jarenlange HR ervaring, kennis en expertise van onze HR professionals vertrouwen. Dit beschermt uw uitzendbureau en interne processen dus tegen eventuele problemen, fouten en vertragingen.

Nadelen bij het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau

Zitten er dan ook nog nadelen aan het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau in Nederland? Eigenlijk niet! Maar als wij er dan toch twee moeten noemen. 

Is dat u één een gedeelte van uw business moet loslaten. En twee, zoals bij iedere vorm van uitbesteden, outsourcen en/of verzekeren kost dit u in eerste instantie natuurlijk geld. Echter tot uw huis in brand staat!

Meer informatie

Kortom, genoeg redenen en voordelen om snel een offerte voor het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau bij ons aan te vragen. Dit zodat u als uitzendondernemer of intermediair ook het gemak en zekerheid van onze unieke backoffice dienstverlening voor uw uitzendbureau kunt gaan ervaren!

Onze unieke backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus

Wij verzorgen al jaren alle administratieve, juridische, HR én financiële werkzaamheden, die bij een solide backoffice van uitzendbureaus horen en komen kijken. Zo kunnen onze klanten zich dagelijks volledig op hun kernactiviteiten richten. Namelijk het binnenhalen van zoveel mogelijk opdrachten, werving en selectie, matchen en uiteindelijk plaatsen van uitzendkrachten. 

Dit in plaats van zich druk te hoeven maken over bijvoorbeeld de voorfinanciering van de salarissen en loonuitbetalingen. Vragen van uitzendkrachten of opdrachtgevers. Het regelen van een G-rekening. Voldoen aan de laatste CAO, wet en regelgevingswijzigingen (WAADI). NEN-4400-1, VCU of andere certificeringen in Nederland. Of het afdekken van alle mogelijke werkgeversrisico’s, zoals ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Bij ons beschikt namelijk iedere klant over een eigen team van HR-experts. 24/7 toegang tot een eigen digitale dossier op ons online platform. Waarop zij in één oogopslag al hun opdrachtgevers, uitzendkrachten, urenverwerking en debiteurenbeheer kunnen zien.

Kortom, bij ons heeft u als uitzender, ondernemer of intermediair met een eigen uitzendbureau, onder uw eigen logo, merknaam en andere bedrijfsuitingen, in één keer een 100% solide backoffice tegen all-in transparante tarieven geregeld.

De backoffice van uw uitzendbureau toch in eigen beheer doen

Mocht u toch besloten hebben de backoffice van uw uitzendbureau in eigen beheer te (blijven) doen. Wist u dan dat u als uitzendondernemer of intermediair met de backoffice van uw uitzendbureau in eigen beheer in Nederland. Gedurende het jaar met wel bijna 20 verschillende instanties, organisaties, bedrijven, adviseurs of leveranciers te maken heeft/krijgt. 

O.a. a. softwareleverancier personeels- en salarisadministratiesysteem, b. softwareleverancier urenregistratie en/of verwerkingssysteem, c. accountant, d. loonadministratie, e. HR-advies op gebied van
o.a. CAO en arbeidsvoorwaarden, CAO en wet en regelgevingswijzigingen, contractbeheer, beloningsvoorwaarden en kostenregelingen,
f. Belastingdienst, g. pensioenfonds, h. Arbodienst,
i. Anw-hiaatverzekering, WIA-verzekering, ziekengeldverzekering en overige verzekeringen,
j. arbeidsjurist (up-to-date uitzendovereenkomsten en juridische bijstand arbeidsconflicten), k. leverancier verzuimmanagementpakket, l. casemanagers,
m. mediator, n. brancheverenigingen, o. opleidingen,
p. subsidies, q. UWV, r. WAADI en WAB, s. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) …. en bij onze unieke backoffice dienstverlening maar met 1!!

Als u daarom nu of toch aan ons de backoffice van uw uitzendbureau uitbesteedt. Heeft u per direct uw all-in kostprijs 24/7 van iedere uitzendkracht in welke fase en/of CAO inzichtelijk. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan.

Immers, niets is zo gevaarlijk voor een uitzender of intermediair om achteraf of halverwege met tegenvallende personeelskosten te worden geconfronteerd.

Bij wie kunt u ook de backoffice van uw uitzendbureau uitbesteden

De volgende backofficebedrijven kunnen u ook net als ons alles over de voordelen van het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau in Nederland vertellen. Zij verzorgen immers niet voor niets gezamenlijk de backoffices van enkele 1.000en uitzendbureaus door heel Nederland in verschillende branches.

Backofficebedrijven in Nederland

Tentoo, WePayPeople, Please Payroll en Driessen HRM, Direct Payrolling & Staffing, One People Services, Backoffice Bureau, Flexhub, Payroffice. Pay for People, PRO HRM, EasyWorx, All About Flex,  Backofficeuitzendbureau.net, Florys, Recruitment Backoffice, Comfort, Flexsupport, Backofficer.nl, Flexpedia. Backofficer, People 2.0, Jex, Flexsupport, Bliq Services. De Online Vos, Anderz for flex. Payingit, Haan Personeelsdiensten. GJ Personeelsdiensten, Backofficeuitzendbureauuitbesteden.com, So Toff, HSU, Please, Backofficeuitbesteden.nl, Backofficepayroll.info. Driessen, Persoonality, NestrX, Ned Personeel. Nedflex, Repay, Goodweek, PIM intermediair Arsenaal backoffice. All About, HYTY Personeelsdiensten, Backofficeintermediair.com. Deze genoemde backofficebedrijven bieden vaak verschillende backoffice pakketten aan. Variërend van basisadministratie tot meer uitgebreide diensten, zoals payroll.

Meer informatie over waarom de backoffice van uw uitzendbureau uit te besteden

Vraag nu direct een adviesgesprek of offerte met meer informatie over waarom het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau bij ons interessant voor u is of kan zijn. 

Maar ook uitleg over wat de kosten en tarieven, naast de voordelen, van onze unieke backoffice dienstverlening voor u, uw backoffice, uitzendbureau, medewerkers, uitzendkrachten en/of opdrachtgevers, CAO, branche en/of sector zullen zijn. 

Over ons

Wij kunnen elke uitzender, uitzendondernemer, intermediair en/of werkgever van of bij een uitzendbureau in Nederland een passende WAADI en WAB-proofed backoffice tegen scherpe all-in tarieven, inclusief alle kosten, aanbieden.

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten