WAT IS BACKOFFICE UITZENDBUREAU UITBESTEDEN?

De backoffice van uw uitzendbureau uitbesteden

Heeft u een uitzendbureau en wilt u de backoffice hiervan uitbesteden? Of wilt u een eigen uitzendbureau zonder werkgeversrisico’s starten en geen onnodige tijd aan uw backoffice kwijt zijn? Of wilt u met uw backoffice van uw uitzendbureau naar een andere betrouwbare backoffice partner overstappen? Alle drie zijn bij ons mogelijk! Wij helpen namelijk al jaren honderden uitzendbureaus en intermediairs, maar ook detacheringsbureaus, in Nederland met hun backoffice.

Onze unieke backoffice dienstverlening voor uitzendbureaus

Wij verzorgen al jaren alle administratieve, juridische, HR én financiële werkzaamheden, die bij een solide backoffice van uitzendbureaus horen en komen kijken. Zo kunnen onze klanten zich dagelijks volledig op hun kernactiviteiten richten. Namelijk het binnenhalen van zoveel mogelijk opdrachten, de werving en selectie, het matchen en uiteindelijk plaatsen van uitzendkrachten. 

Dit in plaats van zich druk te hoeven maken over bijvoorbeeld de voorfinanciering van de salarissen en loonuitbetalingen. Vragen van uitzendkrachten. Het regelen van een G-rekening. Voldoen aan de laatste CAO, wet en regelgevingswijzigingen (WAADI). NEN-4400-1, VCU of andere certificeringen in Nederland. Of het afdekken van alle mogelijke werkgeversrisico’s, zoals ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Bij ons beschikt namelijk iedere klant over een eigen team van HR-experts. 24/7 toegang tot een eigen digitale dossier op ons online platform. Waarop zij in één oogopslag al hun opdrachtgevers, uitzendkrachten, urenverwerking en debiteurenbeheer kunnen zien.

Kortom, bij ons heeft u als uitzender, uitzendondernemer of intermediair met een eigen uitzendbureau, onder uw eigen logo, merknaam en andere bedrijfsuitingen, in één keer een 100% solide backoffice voor uw uitzendbureau in Nederland geregeld.

Wat is en houdt het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau in?

Een uitzendbureau kan op papier eigenlijk in tweeën worden gesplitst. Namelijk aan de ene kant de backoffice en aan de andere kant de frontoffice. De ‘achterkant’ van een uitzendbureau wordt met de term backoffice aangeduid. Hier vallen alle cruciale vaak niet zichtbare administratieve, juridische, HR én financiële werkzaamheden binnen een uitzendbureau onder. 

Aan de ‘voorkant’, frontoffice, van een uitzendbureau vinden alle klantcontacten plaats. Vroeger gebeurden deze contacten bijna allemaal face-to-face op het uitzendbureau. Maar echter met de komst van het internet zijn deze zaken, net als de backoffice, nu bijna 100% digitaal en online.

Door de complexiteit van het up-to-date houden van een backoffice. Kiezen uitzendbureaus er tegenwoordig daarom steeds vaker voor om hun backoffice aan een gespecialiseerde backofficebedrijf uit te besteden. Dit omdat het hen niet alleen geld scheelt. Maar ook minder tijd kost dan het zelf te doen. 

Denkt u hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de financiële werkgeversrisico’s, investeringen in software, huisvesting en personeel en tijdrovende audits voor certificeringen en keurmerken. Dit terwijl u als ondernemer toch liever meer tijd met het leveren van kwaliteit aan uw opdrachtgevers kwijt wilt zijn!!

Als u echter nu de backoffice van uw uitzendbureau aan ons uitbesteedt. Nemen wij u alle werkgeversrisico’s (incl. ziekteverzuim en verzuimbegeleiding!) en financiële, administratieve, HR en juridische werkzaamheden met betrekking tot uw plaatsingen uit handen. Hierdoor kunnen wij er direct voor zorgen dat uw uitzendkrachten binnen no time, volledig verzekerd, voor u bij uw opdrachtgevers aan de slag kunnen.

Voordelen van het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau

Afhankelijk van het pakket dat uw kiest of wellicht de grootte van uw uitzendbureau. Kunt u bij ons zelf bepalen hoe gemakkelijk u het uzelf en uw medewerkers wilt maken. Zaken die wij als backoffice partner van u kunnen overnemen. Zijn namelijk bijvoorbeeld: de salarisadministratie, contractuele zaken, juridische vraagstukken en afhandelingen, debiteurenbeheer, facturatie, Arbodienst, verzuim, afdracht van premies en belastingen, voorfinanciering en uitbetaling van marge. 

Daarnaast profiteert u natuurlijk ook van onze certificeringen en lidmaatschappen. Allemaal zaken die u in eigen beheer erg veel tijd en geld kosten. Door alles, of een deel ervan, aan ons uit te besteden. Kunnen u en uw medewerkers zich volledig op uw core business focussen. Namelijk het binnenhalen van zoveel mogelijk opdrachten, de werving en selectie, het matchen en uiteindelijk plaatsen van uitzendkrachten. 

Dit alles kunt u gewoon onder u eigen logo, merknaam en andere bedrijfsuitingen in de uitzendmarkt blijven doen. Hieronder treft u de 10 belangrijkste voordelen aan. Wanneer u mocht besluiten de backoffice van uw eigen uitzendbureau aan ons uit te besteden.

De 10 belangrijkste voordelen

  • 1. Kostenbesparingen op o.a. personeel, kantoorruimte, software en apparatuur
  • 2. Toegang tot specialistische HR kennis en expertise van uw eigen team van HR-experts
  • 3. Meer tijd voor kerntaken en activiteiten. Zoals binnenhalen van opdrachten en plaatsingen
  • 4. Up-to-date salarisadministratie en software, zonder onderhoud en licentiekosten
  • 5. Meer flexibiliteit in bijvoorbeeld tijdelijk extra ondersteuning
  • 6. Geen voorfinanciering, facturatie en debiteurenbeheer meer
  • 7. Geen ziekterisico’s, verzuimbegeleiding en Arbodienst meer
  • 8. Certificeringen en ABU en/of NBBU lidmaatschap. SNA keurmerk, NEN 4400-1 en VCU certificering
  • 9. Geavanceerde online omgeving met eigen gratis portal. 24/7 toegankelijk en volledig cloud-based
  • 10. Minder bedrijfsrisico’s door interne problemen, fouten en vertragingen

Nadelen bij het uitbesteden van de backoffice van uitzendbureaus

Zitten er dan ook nog nadelen aan het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau in Nederland? Eigenlijk niet! Maar als wij er dan toch twee moeten noemen. Is dat u één een gedeelte van uw business moet loslaten. En twee, zoals bij iedere vorm van uitbesteden, outsourcen en/of verzekeren kost dit u in eerste instantie natuurlijk geld. Echter tot uw huis in brand staat!

Wat kost de backoffice van een uitzendbureau uitbesteden?

Nog steeds zijn er veel uitzendondernemers en intermediairs in Nederland die denken, dat het uitbesteden van de backoffice van hun uitzendbureau duurder is dan het in eigen beheer te doen.

Wij merken echter bij onze klanten en prospects. Dat dit in de realiteit vaak dus niet het geval is. De exacte kosten in hun kostprijsberekening, nog los van de financiële en werkgeversrisico’s, van bijvoorbeeld uren en opleiding van eigen medewerkers, huur kantoorruimte, kennis van Cao's, wet en regelgeving, software aanschaf, licenties en onderhoud, verzuimbegeleiding, voorfinanciering, debiteurenbeheer, etc. zijn namelijk vaak bij hen niet exact bekend. Waardoor deze gedachte dus bij hen ontstaat.

Doordat wij altijd all-in transparante backoffice tarieven, dus inclusief alle kosten en risico's, hanteren. Weet u op twee cijfers achter de komma wat uw backoffice kostprijs bij ons is. Niets is namelijk zo gevaarlijk voor een uitzender, uitzendondernemer of intermediair om achteraf of halverwege met tegenvallende personeelskosten te worden geconfronteerd! 

Wat zijn de tarieven voor de backoffice van uw uitzendbureau uitbesteden

Als u nu op internet naar tarieven voor het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau in Nederland gaat zoeken. Zult u tarieven variërend van 1.60 tot bijvoorbeeld 1.79 aantreffen. Is 1.60 dan goedkoop
en 1.79 duur? Belangrijker echter hierbij zijn de volgende twee vragen.

Welke exacte werkzaamheden worden hiervoor gedaan en welke financiële en/of werkgeversrisico’s worden van u overgenomen?

Een all-in tarief voor het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau is namelijk altijd maatwerk. Een rekentool op internet geeft u dan geen volledig antwoord op al uw vragen. 

Backoffice tarieven zijn namelijk onder andere afhankelijk van de contractvormen, pensioenen, betalingsvoorwaarden, type verloning, fasen telling, grootte debiteurenportefeuille, inclusief of exclusief ziekte, verzuimbegeleiding en/of verlof, juridische bijstand, etc.

Wij werken echter altijd met all-in transparante backoffice tarieven, dus inclusief alle werkzaamheden, kosten en risico's. Deze tarieven bespreken wij graag altijd met u in een persoonlijk gesprek. U kunt deze dan vervolgens zelf nog eens rustig in onze overeenkomsten en algemene voorwaarden teruglezen en/of met uw accountant of jurist bespreken en/of narekenen. Kortom, bij ons geldt altijd 100% ontzorging tegen transparante all-in tarieven!

De backoffice van uw uitzendbureau in eigen beheer

Besluit u de backoffice van uw uitzendbureau toch in eigen beheer te (blijven) doen. Wist u dan dat u als uitzendondernemer of intermediair met de backoffice van uw uitzendbureau in eigen beheer in Nederland. Gedurende het jaar met wel bijna 20 verschillende instanties, organisaties, bedrijven, adviseurs of leveranciers te maken heeft. 

O.a. a. softwareleverancier personeels- en salarisadministratiesysteem, b. softwareleverancier urenregistratie en/of verwerkingssysteem, c. accountant, d. loonadministratie, e. HR-advies op gebied van
o.a. CAO en arbeidsvoorwaarden, CAO en wet en regelgevingswijzigingen, contractbeheer, beloningsvoorwaarden en kostenregelingen,
f. Belastingdienst, g. pensioenfonds, h. Arbodienst,
i. Anw-hiaatverzekering, WIA-verzekering, ziekengeldverzekering en overige verzekeringen,
j. arbeidsjurist (up-to-date uitzendovereenkomsten en juridische bijstand arbeidsconflicten), k. leverancier verzuimmanagementpakket, l. casemanagers,
m. mediator, n. brancheverenigingen, o. opleidingen,
p. subsidies, q. UWV, r. WAADI en WAB, s. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) …. en bij onze unieke backoffice dienstverlening maar met 1!!

Bij ons heeft u namelijk per direct uw all-in kostprijs 24/7 van iedere uitzendkracht in welke fase en/of CAO inzichtelijk. Hierdoor komt u dus nooit voor verrassingen te staan. 

Zoals al eerder door ons is gezegd en geschreven. Niets is zo gevaarlijk voor een uitzender of intermediair dan om achteraf of halverwege met tegenvallende personeelskosten te worden geconfronteerd!

Aan wie kunt u ook de backoffice van uw uitzendbureau uitbesteden

De volgende backofficebedrijven kunnen u net als ons ook alles over wat het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau in Nederland is en inhoudt vertellen. Zij regelen niet voor niets dagelijks gezamenlijk de backoffices van enkele 1.000en uitzendbureaus in verschillende branches door heel Nederland.

Backofficebedrijven in Nederland

Tentoo, WePayPeople, Please Payroll en Driessen HRM, Direct Payrolling & Staffing, One People Services, Backoffice Bureau, Flexhub, Payroffice. Pay for People, PRO HRM, EasyWorx, All About Flex,  Backofficeuitzendbureau.net, Florys, Recruitment Backoffice, Comfort, Flexsupport, Backofficer.nl, Flexpedia. Backofficer, People 2.0, Jex, Flexsupport, Bliq Services. De Online Vos, Anderz for flex. Payingit, Haan Personeelsdiensten. GJ Personeelsdiensten, Backofficeuitzendbureauuitbesteden.com, So Toff, HSU, Please, Backofficeuitbesteden.nl, Backofficepayroll.info. Driessen, Persoonality, NestrX, Ned Personeel. Nedflex, Repay, Goodweek, PIM intermediair Arsenaal backoffice. All About, HYTY Personeelsdiensten, Backofficeintermediair.com. Deze genoemde backofficebedrijven bieden vaak verschillende backoffice pakketten aan. Variërend van basisadministratie tot meer uitgebreide diensten, zoals payroll.

Meer informatie over wat het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau bij ons is

Vraag nu direct een adviesgesprek of offerte met meer informatie over wat het uitbesteden van de backoffice van uw uitzendbureau bij ons aan. 

U ontvangt deze offerte dan boordevol informatie over hoe onze unieke backoffice dienstverlening voor uw uitzendbureau in Nederland precies werkt. Maar ook met uitleg over wat de voordelen, kosten en tarieven van onze unieke backoffice dienstverlening voor u, uw backoffice, uitzendbureau, uitzendkrachten, medewerkers en/of opdrachtgevers, CAO, branche en/of sector zullen zijn.

Over ons

Wij kunnen elke uitzender, uitzendondernemer, intermediair en/of werkgever van of bij een uitzendbureau in Nederland een passende WAADI en WAB-proofed backoffice tegen scherpe all-in tarieven, inclusief alle kosten, aanbieden.

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Alles toestaan” te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten